10 Ocak 2012 Salı

Bir tatlı hikayedir Tatlı Köşem

Tatlı Köşem'i pastahane şefimiz ablam;Hande Çamer ve ben Hale Dalgın olarak Moda'da Ağustos 2011 yılında hayata geçirdik.

Hande, profesyonel hayatını noktalamaya karar verdikten sonra Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulunda pastacılık eğitimini tamamladı. Bu eğitimin ardından birikimlerini, önce beş yıldızlı bir otelde staj ardından da butik bir pastahanede çalışarak gerçekleştirdi.Ablamla birlikte uzun yıllardır hayalini kurduğumuz dükkanı Moda’nın ara sokaklarında ki şansımıza evime çok yakın olmasından dolayı, gezerken bulduk.
Her şey okadar hızlı geliştiki anlatamam. Dükkan konum itibariyle çok kapılası bir yerdeydi. ve bizde hiç plan proje yokken doğal olarak atladık bu işe.
Dükkan'ın ilk hali görülmeye değerdi. sadece bir kırtasiye idi. Yaklaşık 1,5 ay süren bir inşaat ve yaratım sürecinde bulduk kendimizi ve ağustos ayında Tatlı köşem'i tamamladık.

Tatlı Köşem ‘de tatlı çeşitlerini günlük olarak değişiyor, pastaları dilim veya tam olarak servis ediyor, meyveleri mevsimine göre seçiyoruz. Pastada kullanılan ana malzemeleri ki bunların başında çikolata ve kakao geliyor, yurt dışından temin ediyoruz. Malzeme seçimine ablam ekstra özen gösteriyor. Yarattığı lezzetlerde organik ve bitkisel ürünlere ağırlık veriyor. Hiç bir katkı maddesi kullanmıyor. Kısacası bütün bu özellikler birleşince işin içine elinin marifeti girince de ortaya çıkıyor enfes tatlar.
Pasta çeşitlerinin yanı sıra spesiyaller, tuzlular, kurabiye ve kekler de her gün ablam tarafından pastahanemizin üst katında taze olarak ve özenle hazırlanıyor.

Haftanın yedi günü açık olan butik pastahanemiz, hafta içi ve cumartesi 09.00-20.30, pazar 10.30-20.30 arası hizmet veriyor.
Kısaca Tatlı Köşem; sıcak bir atmosferde enfes tatlar tatmak isteyen herkesi bekliyor, bekliyoruz. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder